Erik Brey

In Erik’s jeugd speelde de piano een indrukwekkende rol die ertoe leidde dat hij zich nagenoeg zelf de kunst van het spelen hierop meester maakte. Als het tijd wordt om 'de maatschappij' in te gaan, stelt Haye van der Heyden voor om met Jan Dagevos en Willem Gülcher een close harmony theatergroep op te richten: Purper.

Na 16 jaar neemt Erik als laatste van de oprichters afscheid van Purper. In 1997 beleefde Erik zijn première als solo-artiest in Het Concertgebouw in Amsterdam.

Dat wat Erik voor ogen had - een programma waarin muziek en muzikaliteit centraal staat - wordt door alle recensenten als zodanig herkend en gewaardeerd. Vanaf 2004 speelt Erik Brey in diverse musicals: Nonsens Lieve Heren, Kunt U Mij De Weg Naar Hamelen Vertellen, Meneer en Tita Tovenaar. Voor zijn rol in Hamelen krijgt Erik in 2005 de John Kraaijkamp Musical Award voor Beste Mannelijke Bijrol in een Grote Musical. Vanaf september 2012 is Erik elke donderdag, vrijdag en zaterdag te zien in het nieuwe theater-restaurant "La Club" in Hilversum.

 

De Cast

*

Bezoek ons op

Twitter en Facebook

Laurie Reijs

Laurie is na haar opleiding aan de Lucia Marthas Dansacademie veelvuldig in het theater, op tv en in de bioscoop te zien geweest. Ze speelde onder andere rollen in de musicals Aida, We Will Rock You, Evita, Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat, Chicago en Saturday Night Fever. In 2011 maakte Laurie deel uit van de cast van de derde editie van Musicals Gone Mad. Ook was ze dat jaar te zien in A Tribute to Michael Jackson van de Koninklijke Luchtmachtkapel. Op tv was ze te zien in o.a. Baantjer, Costa en Shouf, Shouf Habibi. Op het witte doek kon men haar zien in Wild Romance, Oesters van Nam Kee en De Heineken Ontvoering.

 

Cinthia de Neef

Cinthia studeerde Muziektheater aan het Rotterdams Conservatorium en studeerde af aan de Amsterdamse Theater Academie (Nieuwe Stijl) als zelfstandig uitvoerend theatermaker en actrice. Tijdens haar studie was ze te zien in verschillende (zelfgeschreven) solo en ensemblevoorstellingen in het Polanentheater. In hetzelfde jaar waarin zij afstudeerde kreeg ze de rol van Lorraine in de musical All Shook Up/Love Me Tender. Vervolgens was zij in 2010 te zien in Musicals Gone Mad - Positief Incorrect. Hierna schreef en speelde ze de muzikale voorstelling Grootheidswaan samen met Marie-Claire Boonacker en zong bij Een Avond Met Smaak, de kerst- en musicaleditie. Op dit moment is ze actrice bij Theater Aanz, zangeres bij stand-up comedian Roel C. Verburg en presentatrice voor het Amsterdams Kleinkunst Festival bij het Concours om de Wim Sonneveldprijs.

 

Paul Walthaus

Paul studeerde aan het Conservatorium in Tilburg. Hij speelde tijdens zijn studie verschillende rollen en was na het afronden van zijn opleiding voornamelijk in buitenlandse producties te zien waaronder A Little Night Music en Romeo en Julia in België en Titanic en Tanz der Vampire in Duitsland. Vanaf 2006 is hij weer werkzaam in Nederland en speelde o.a. in Cats, Evita, Joseph & the Amazing Technicolor Dreamcoat, Musicals Gone Mad 2011 en Rocky Over The Rainbow. Voor de rol van Farao in Joseph ontving Paul een nominatie voor de Johnny Kraaijkamp Musical Award voor Beste Mannelijke Bijrol. Paul maakt deel uit van The Dutch Tenors.

Ensemble

Het ensemble bestaat uit studenten van de Lucia Marthas Dansacademie, v.l.n.r.: Maike Douma, Pauline Deheegher, Terence Uphoff, Demi de Jong en Marieke van Diepen.

* Het betreft hier de cast van editie 2012.

© 2012-2013 M Theaterproducties / All rights reserved.